Scheerapparaat

Ja hoor, toen ging ook nog mijn scheerapparaat kapot. Het gebeurde tijdens het scheren. Drie weken geleden heb ik mezelf een baard beloofd, in ieder geval voor de duur van deze quarantaine. Om wildgroei tegen te gaan, trim ik die baard een keer per week op standje 6 met mijn supergoedkope BaByliss baardtrimmer. Die 6 staat voor 6 millimeter, geloof ik, het is niet helemaal duidelijk.

Ik merkte al dat het ding op een volle accu net, of eigenlijk net niet, één scheersessie haalde. Maar gisteren begon het mesje halverwege al te haperen. Opladen hielp niet meer. Ik heb nu een ongelijke baard.

Omdat ik mezelf ook ten doel heb gesteld om de komende maanden extreem te gaan besparen (willen jullie bespaartips van deze pro?) kan ik mezelf niet toestaan om een nieuwe supergoedkope baardtrimmer te komen. Met een scherpe schaar lukt het ook wel.

Zo gaat het altijd met mijn baarden. In het begin hoop ik op een Arie Boomsma, maar ik eindig altijd met een Tom Hanks op een onbewoond eiland die tegen een kapotte bal praat. Alleen heb ik dit keer niet de middelen om hem weg te halen. En dan zijn de kappers ook nog dicht.

6 april 2020