Sport

Een paar jaar geleden had ik last van rugpijn. Irene kocht een yoga-boekje voor me. Het waren basisoefeningen. Deze werden met veel foto’s uitgelegd. Het leken net fotostrips. Ik deed iedere ochtend twee oefeningen en toen de rugpijn verdwenen was, stopte ik met de oefeningen.

Vorige week had ik weer last van rugpijn. Ik ging op bed liggen, maar kon de oefeningen die me destijds hadden geholpen niet herinneren. Irene dacht dat we het yoga-boekje bij de laatste verhuizing hadden weggedaan. Ik keek op internet. Daar vond ik de houding die ik destijds het fijnst vond: de Apanasana. ‘Verdrijft kramp in de rug en helpt bij menstruatiepijn,’ stond erbij. Een paar dagen deed ik iedere ochtend de Apanasana. De rugpijn werd minder.

Ik liep door de winkelstraat in onze buurt en bedacht dat ik misschien weer moest gaan fietsen. Mijn racefiets stond sinds de laatste verhuizing onaangeraakt op zolder. Ik moest dan wel nieuwe trappers kopen. Mijn fietsenmaker verkocht geen trappers voor een racefiets. Ik liep naar de boekwinkel en zocht een tijdje naar boeken waarvan ik vermoedde dat ze ze niet zouden hebben. Zonder iets gekocht te hebben en niet ontevreden verliet ik de winkel. Op een terras bestelde ik cola. Ik kreeg een groot glas. Het was een mooie dag en erg druk op het terras. 

3 april 2014