Twee citaten waar ik inspiratie van krijg

Ik las gisteren twee citaten. Het waren twee inspirerende citaten. Ik kreeg er zin van om dingen te doen, maken en schrijven. Dit zijn de citaten:

Eigenlijk zou ik deze twee moeten uitprinten om boven mijn tijdelijk bureau in de slaapkamer te hangen. Voor als ik me onzeker voel en aandrang krijg om te handdoek in de ring te gooien. Voor als ik denk: laat maar zitten. Voor als ik denk: wie zit hier op te wachten? Of: ik kan dit niet. Waarom zou ik dit doen? Ze gaan me uitlachen. Anderen zijn hier veel beter in. Waarom doe ik dit?

Waarom doe ik dit allemaal?

Geen idee, maar niemand in de hele wereld heeft enig idee waarom hij of zij precies doet wat hij doet. Dus ga ik er lekker mee door.

Alles wat ik doe zijn pogingen, experimenten zonder duidelijk doel. Dingen die in me opkomen en die me misschien gelukkig maken. Met andere woorden: ik doe maar wat.

Dit is vandaag de opdracht aan mezelf: doe maar wat. Kijk wat er gebeurt. Misschien is het wel geweldig.

16 april 2020