Stadsdorp

Het was Moederdag en we reden op de A1. We waren niet de enigen die op Moederdag op de A1 reden. Na een tijdje gaven de matrixborden aan dat we langzamer moesten gaan rijden. Andere borden gaven aan dat de A1 tussen Muiderberg en Naarden gesloten was.

Bij knooppunt Muiderberg

was een file.

Alle auto’s werden de A1 afgeleid, de A6 naar Almere op. We reden nu door Flevoland, op weg naar Amersfoort. In Flevoland waren geen files. 

Voorbij Almere zag ik langs de kant van de snelweg een grote aankondiging voor Nobelhorst. Er stond een slogan op het bord: ‘Stadsdorp voor initiatieven’. In de verte zag ik een groepje nieuwbouwhuizen, die het begin van een compleet nieuw dorp vormden. De huizen waren gebouwd in klassieke stijlen, met veel bakstenen en dakkapellen. ‘Nobelhorst,’ zei ik. We hadden het eventjes over zelfbouwkavels. We waren blij dat ons nieuwe huis door een professioneel bouwbedrijf werd gebouwd. Nobelhorst vonden we een tuttige naam. Anderzijds: voor kinderen was het natuurlijk ideaal, zo’n stadsdorp. 

Ik wees op alle windmolens. Het hele landschap stond er vol mee. Irene zei dat veel mensen dat lelijk vonden, maar zij vond het wel mooi zo.

We reden op de A27 en staken het Gooimeer over. Op het water waren veel zeilers. Het was Moederdag en erg mooi weer.

12 mei 2015