Een heel eng piratenverhaal

De eerste week zit erop. We hebben nu vijf dagen om en om kleuterjuf en -meester gespeeld. Ik zag er vooraf tegen op, maar ik moet zeggen dat het me beviel. We hadden elke dag een strak schema. Ik hou van strakke schema’s. Er wordt redelijk goed geluisterd, meer dan normaal lijkt het wel. Kinderen houden ook van strakke schema’s.

Het thema was gisteren piraten. Ik gaf mijn zoon een opdracht. Hij moest een piratenverhaal verzinnen en ik schreef het op. Hier is het verhaal dat hij verzon. Ik vond het een hoopvol verhaal.

Een heel eng piratenverhaal.

Het begon allemaal in Afrika. We gingen varen, vechten. Er was een gat in onze boot. Ze schoten met lavaballen. Een van ons was doodgeschoten. Toen kwam er donkere lucht. Toen gingen we zinken. We werden opgegeten door een haai. Onze reddingswalvis redde ons. Toen gingen we varen. Hij bracht ons naar huis. Daar kregen we ons tweede schip. Die dood was, werd weer levend. Mijn vrouw had levendmaakpilletjes. Toen werd hij weer beter.

21 maart 2020