Waarom ik het niet erg vind dat mijn handen uitdrogen

Mijn handen beginnen uit te drogen. Al dat handen wassen is misschien goed voor mijn longen, maar mijn huid heeft er moeite mee. Ik heb droge plekjes, scheurtjes, gekke kleine wondjes. We hebben inmiddels genoeg handzeep in huis om de schadelijke effecten van het coronavirus tegen te gaan, maar bij lange na niet genoeg handcrème om de schadelijke effecten van de handzeep te stoppen.

De Amerikaanse president Donald Trump zei laatst dat we moeten oppassen dat de oplossingen niet erger zijn dan het probleem. Hij bang was een rigoureuze maatregel tegen het virus, zoals een lockdown, op termijn, dankzij een recessie, meer slachtoffers maakt dan het virus zelf.

De Amerikaanse president had het over de economie, ik heb het over mijn handen, maar we hebben het eigenlijk over hetzelfde. Er moeten offers gemaakt worden. Dat is niet zo erg. Maar het zou helpen als ik wat vaker las over de positieve bijwerkingen van al die middelen tegen het virus. Sowieso is het slechte nieuws dominant in al onze kranten. Daarom ben ik zelf maar gaan zoeken naar de goede ontwikkelingen. Dit is wat ik vond:

Als ik dit lees, vind ik het niet erg om de komende twee maanden met ruwe handen rond te lopen.

Het water in Venetië op 22 maart 2020. EPA/Andrea Merola
26 maart 2020