Muziek

Tussen 2008 en 2015 maakte ik elektronische muziek op mijn computer.

Sommige nummers was ik zeer tevreden mee. Sommige nummers waren gênant. Dit zijn de nummers waar ik blij mee was. Voor wie meer wil, is er mijn Soundcloud.

Ik deed ook mee aan remixwedstrijden, onder meer op Indaba Music. Ik remixte onder andere Róisín Murphy, Snoop Dogg, Charlotte Gainsbourg, Xzibit en Laurie Anderson. Soms jureerden de artiesten de remixen zelf.

Van Xzibit kreeg ik persoonlijk commentaar. Dit was zijn commentaar:

‘What is this offbeat shit?’

Mijn artiestennaam was Aardewerk.

Mijn favorieten

Up

Een van mijn vroege producties. Een poging hiphop te programmeren. Eveneens een poging om scratchgeluiden te programmeren. Met samples van Barack Obama.

Bubonic

Ah, mijn kortstondige dubstepperiode. Diepe subbassen, harde echo’s en veel lawaai. Vond ik toen leuk. Dit is een van de beter geslaagde dubstepproducties.

&Dazed

Deze is uit de tijd dat ik door Franse house werd beïnvloed. Een lekker oud sampletje zoeken en pompen maar. Heerlijk. Sample uit Dazed and Confused van Led Zeppelin.

De glimlach van een kind

Hetzelfde recept, maar dan met de vocalen van een compleet (en iconisch) lied. Er was geen a capella beschikbaar, dus die sample heb ik eigenhandig schoongemaakt. Goede oefening. Samples van Willy Alberti.

Binnenkort meer…