Een blog beginnen: deel 1

Ik had gisteren een idee. Het is een ambitieus idee, maar dat zijn eigenlijk de beste ideeën. Ik wil een blog beginnen. Nog een blog? Ja, nog een andere blog. Waarom?

Nou, ruim een maand lang plaats ik hier nu dagelijks een bericht. Geholpen door mijn nieuwe dagritme – wat betekent dat ik dagelijks om 5:30 opsta – en een onverwachte pandemie – waardoor ik minder werk heb – lukt me dat vooralsnog. Waarom zou ik die productiviteit niet te gelde maken?

Ik merk dat de berichten die ik schrijf in twee soorten zijn te verdelen.

  1. Persoonlijke beslommeringen met een hoofdrol voor mijzelf en mijn kinderen.
  2. Persoonlijke financiële inzichten en bijbehorende pogingen een minimalistische levensstijl te onderhouden.

Onderzoek (dankjewel, Google Analytics) wijst uit dat berichten uit de tweede categorie ruwweg twee keer zoveel bezoekers trekken dan die uit de eerste. Geen wereldschokkende verrassing. Ik klik zelf ook graag op links met daarin woorden als vermogen en geld verdienen. Wat nou, dacht ik, wat nou, als ik die berichten op een apart blog publiceer? Een blog dat volledig gewijd is aan dat onderwerp. Met de juiste SEO, Google Adsense en natuurlijk de nodige discipline van mijzelf kan dat een misschien, heel misschien een commercieel succesje worden. Dacht ik.

En nee, het gaat niet alleen om het geld. Ik merk ook dat het een onderwerp is dat me na aan het hart ligt. Zuinig en bewust leven, besparen, verantwoord beleggen, minimalisme, duurzaamheid, dit zijn onderwerpen waar ik de laatste jaren in toenemende mate mee bezig ben. Het zijn ook thema’s die bij mijn persoonlijkheid passen en waar ik graag over schrijf.

Een apart blog zou 3 doelen kunnen dienen.

1. Dit type berichten zakt dan niet meer weg tussen de persoonlijke blogjes over mijn kinderen en andere huiselijke zaken, waar ik ook graag over blijf schrijven

2. Het blog kan dienen als een persoonlijk verslag van mijn experimenten in verantwoord leven. Door ideeën openbaar te publiceren, houd ik mezelf verantwoordelijk.

3. Het blog kan hopelijk mensen inspireren. Als ik het kan, kan iedereen het.

8 april 2020