Een blog beginnen (2): de url

Toen had ik een url gekocht. Betering.nl leek me wel een aardige. Er waren een aantal voorwaarden waar de url van mijn nieuwe blog aan moest voldoen.

Het werd betering.nl. Over zoiets moet je niet te lang nadenken.

Waar je ook niet lang over na zou moeten denken is de volgende stap: WordPress installeren. Dat gaat tegenwoordig volautomatisch, heb ik gemerkt. Voorheen (voor deze site) moest ik de blogsoftware zelf uploaden, maar tegenwoordig volstaat het om inloggegevens te maken, een titel te bedenken (Betering.nl) en op enter te drukken. Geen centje pijn.

Maar dan moet ik een thema kiezen, oftewel de layout van mijn site. WordPress geeft je de keuze uit tientallen, zo niet honderden gratis kant-en-klare thema’s. Je kan ook zelf aan de slag en gaan prutsen. En daar ga ik altijd de fout in. Veel te veel uren zit ik altijd te prutsen om precies de juiste kleur, tekstafmetingen en menukopjes boven en onder te hebben. Voor het blog dat je nu leest, ben ik vriendelijk geholpen door Hugo Maerten. Dat scheelde tijd, maar het blijft verleidelijk om aan knopjes en schuifjes te blijven draaien.

Dit is een bekende valkuil. Zolang je met de vormgeving bezig bent, hoef je niet na te denken over de inhoud.

Trap er niet in.

Ik geef mezelf nog één dag en zoals het er dan uitziet – minimalistisch en functioneel, hoop ik – zo blijft het voorlopig. Ik heb hier geen tijd voor nu. Ik moet ook nog een scriptie nakijken, onderhandelen met kopers op Marktplaats en met mijn kinderen spelen. Morgen is het tijd om het eerste bericht te schrijven.

9 april 2020